Principala » 2011 » Noiembrie » 13 » Post de radio pirat care difuza manele, redus la tacere.
17:23
Post de radio pirat care difuza manele, redus la tacere.


Cum putea maneaua sa provoace accidente aviatice. INFRACTIUNE. Este cercetata penal pentru ca a facut post-pirat de radio pentru consateni.

Câteva CD-uri cu muzică piratată, un calculator şi un emiţător radio artizanal au fost suficente pentru ca Mariana Toma să emită manele în fiecare seară pentru tot satul Brezoaiele. Joaca de-a radioul însă a reuşit să pună în pericol avioanele, undele transmise interferând cu mesajele către turnul de control. Pentru hobby-ul său, tânăra de 29 de ani s-a ales cu dosar penal.
A ratat şansa de a ajunge la un post de radio renumit, aşa că s-a gândit să îşi facă unul chiar la ea în sat. Mariana Toma, 29 de ani, a transformat o cameră a casei sale din comuna Brezoaiele într-un mic studio de unde, în fiecare seară, emitea manele pentru toţi consătenii. Deşi părea a fi doar un capriciu nevinovat, „şlagărele maneliste” ajungeau până la piloţii de avioane. „Radioul-pirat a ajuns să interfereze cu toate canalele de comunicare dintre avioane şi turnul de control. Putea fi destul de periculos dacă mai continua să emită”, ne-au declarat surse din cadrul Poliţiei Dâmboviţa. După ce au fost înştiinţaţi de efectele postului „Radio Brezoaiele”, poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor Dâmboviţa împreună cu specialişti din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Reglementare în Comunicaţii Bucureşti au percheziţionat, luni, casa Marianei şi i-au confiscat toată aparatura.
Dosar penal în FM În urma descinderii, poliţiştii au găsit un emiţător radio artizanal, CD-uri piratate, programe pentru calculator, o sursă de alimentare şi o antenă tip dipol deschis. „În urma cercetărilor s-a întocmit dosar penal pe numele Marianei Toma. Infracţiunea constă în încălcarea legii audiovizualului prin emitere sau retransmitere de programe radio fără licenţă audiovizuală, licenţă de emisie, autorizaţie tehnică de funcţionare sau autorizaţie de retransmitere”, ne-a spus Comisarul Mihaela Savu din cadrul Poliţiei Dâmboviţa.
„Am înţeles că avea şi alte emisiuni în weekend” Mihaela Savu, comisar în cadrul Poliţiei Dâmboviţa

Florin Salam


3.000 de lei este amenda penală pe care o poate primi Mariana Toma.
Vizualizari: 2485 | Adaugat de: danynyo | Tags: emisiuni pirat fm, emitatoare pirat, emitator pirat, radio pirat, emitator fm, post de radio pirat, radio pirat fm, radio pirat manele, emitatoare fm | Raging: 0.0/0
Total comentarii : 0
Prenume *:
Email *:
Cod *: